Der ligger timevis af research og besøg hos forskellige leverandører og fabrikker bag vores kollektion. Vi har udvalgt hvert enkelt materiale baseret på komfort, klimaaftryk og holdbarhed. Vi bruger udelukkende ansvarlige materialer og den grønneste teknologi mulig. Det betyder, at kun naturlige, genanvendelige, genanvendte, bionedbrydelige og/eller tekstiler med lavt klimaaftryk er velkomne i vores kollektioner. 

Certificeret økologisk bomuld

Økologisk bomuld blev rygraden i vores nuværende kollektion som et resultat af at undersøge forskellige materialer og fibre i forhold til holdbarhed, kvalitet, pasform, prispunkt og miljøpåvirkning. Vi researcher konstant markedet for grønnere og bedre muligheder, og det vil vi aldrig holde op med. 

Ifølge undersøgelser kræver økologisk bomuld op til 62 procent mindre energi end ikke-økologisk bomuld*

Økologisk bomuld kræver langt mindre vand end ikke-økologisk bomuld og er desuden en naturlig, vedvarende og bionedbrydelig fiber. Ikke alene er økologisk bomuld bedre for miljøet end den konventionelle slags, det er også bedre for menneskerne. Alle fra de mennesker, der indsamler bomulden på markerne og produktionsarbejderne på fabrikkerne til dig som forbruger, drager fordel af en økologisk bomuldsproduktion, der er fri for skadelige kemikalier og pesticider. 

En økologisk t-shirt sparer 7.500 liter vand ifølge undersøgelser*

For at forstå forskellen mellem konventionel og økologisk bomuld lidt bedre, vil vi gerne dele et eksempel med dig: Produktion af en t-shirt med konventionel bomuld ville bruge omkring 8.200 liter vand, hvor en t-shirt produceret med økologisk bomuld kun bruger omkring 700 liter. En organisk t-shirt kræver 7.500 liter mindre vand end en ikke-økologisk. Det er bestemt værd at tænke på, når du køber en ny t-shirt.

Ikke alene er en konventionel bomuldsproduktion ekstremt krævende i vandforbruget, det bidrager også til vandforurening. De giftige kemikalier, der anvendes i produktionen, forgifter det vand, vi har så desperat brug for at beskytte.

Økologisk bomuld er 46 procent mindre skadeligt med hensyn til global opvarmning end konventionel bomuld ifølge undersøgelser*

Men det er ikke kun et spørgsmål om økologisk bomuld vs ikke-økologisk bomuld. Noget økologisk bomuld er certificeret økologisk, hvilket gør det meget lettere for dig som forbruger at sikre, at det du køber, rent faktisk er økologisk. Der er dog mange forskellige typer certificeringer for økologisk bomuld derude, og nogle er mere troværdige end andre. Alle vores produkter er certificerede, og vi har været meget kritiske over for, hvilke typer vi ville acceptere. Derfor har vi valgt de højeste standarder for certificeringer som The Global Organic Textile Standard (GOTS).

Transport

Transport er også en vigtig faktor, når vi snakker om miljøbelastning. Af den grund arbejder vi konstant for at skaffe materialer og producere så tæt på slutforbrugeren som muligt, for på den måde at mindske transporten og mindske klimaaftrykket. Derfor bliver alle vores produkter i dag produceret i Portugal – et af de bedste produktionslande i verden, og en rimelig lokation nu hvor størstedelen af vores kunder er baseret i Europa.

* Kilder: sourcingjournal.com, globalstandard.org